Gheorghe Flutur, după Comandamentul din Vama Siret: Suntem pregătiți pentru începerea școlii pentru copiii refugiaților

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a avut, luni, nouă întâlnire în Comandamentul de la Vama Siret la care au participat reprezentanți ai autorităților din Suceava și Cernăuți, precum și reprezentații ONG-urilor care desfășoară activități în frontieră.

Discuțiile în cadrul ședinței s-au axat pe organizarea acțiunilor umanitare atât în ceea ce privește refugiații cât și despre ajutoarele umanitare.

El i-a informat pe cei prezenți cu privire la necesitatea asigurării încălzirii centrelor de cazare în contextul în care se anunță o răcire a vremii în perioada următoare.

„Suntem în discuții avansate cu privire la introducerea de programe în limba ucraineană. Suntem pregătiți pentru începerea școlii pentru copiii refugiaților”, a mai spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a apreciat buna colaborare între autorități și ONG-uri, iar aceștia au apreciat promptitudinea autorităților în preluarea și rezolvarea solicitărilor și a menționat că s-a stabilit să fie asigurată și hrana pe mijloacele de transport cu care se deplasează refugiații.

Autoritățile au informat pe cei prezenți cu privire la trasabilitatea ajutoarelor și a refugiaților astfel încât lucrurile să fie simple, clare și totul să se desfășoare în deplina siguranță.

În funcție de situație s-au stabilit metodele de informare non-stop a refugiaților, respectiv lista de contacte, spații de cazare, mijloace de transport, rezolvarea problemelor privind documentele, punct de prim ajutor, asigurarea asistenței medicale și altele.

De asemenea 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐝𝐞 𝐚𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢 𝐚 𝐝𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 https://inforefugiati.ro  unde se regăsesc informații utile pentru refugiați. Platforma este realizată în limba română, ucraineană și engleză urmând a fi actualizată zilnic.