Cererea de pașapoarte la Suceava a crescut de trei ori. Serviciul Pașapoarte Suceava recomandă sucevenilor să se adreseze serviciilor similare din alte județe

Prefectura Suceava a anunțat, luni, că la Serviciul Public Comunitare de Pașapoarte Suceava se înregistrează în prezent o medie de 550 cereri pe zi pentru pașapoarte simple electronice, față de circa 200 cereri pe zi, în urmă cu două săptămâni.

Potrivit sursei citate, circa 60% dintre cereri sunt depuse pentru minori.

Printre factorii determinanți pentru această creștere se numără și mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie atât la nivel național cât si european, apropierea Sărbătorilor Pascale, respectiv perioada de vacanță a elevilor, precizează Prefectura Suceava.

„Cetățenii sunt încurajați ca, în situația în care nu găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită, să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de pașapoarte din județele limitrofe, prin raportare la faptul că cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse oriunde în țară, indiferent de județul de domiciliu al solicitantului”, se arată în comunicat.