Acasă Actualitate Fiul și nepotul celebrei cântărețe ucrainence de origine română Sofia Rotaru, reținuți...

Fiul și nepotul celebrei cântărețe ucrainence de origine română Sofia Rotaru, reținuți de Serviciul de Securitate al Ucrainei când încercau să fugă din Ucraina prin Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

Fiul și nepotul celebrei cântărețe ucrainene de origine română Sofia Rotaru au fost prinși, luni, 7 martie, în apropierea porțiunii de frontieră ucraineană-moldovenească din orașul Moghilev-Podolsky, ei făcând parte dintr-un grup de nouă persoane care încerca să treacă ilegal frontiera de stat a Ucrainei, a informat publicația Strana.ua citând surse din Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Potrivit sursei citate, printre reținuți se numărau opt ucraineni de vârstă militară și așa-zisul „ghid”  din Republica Moldova.



Bărbații au încercat să treacă în Moldova cu o barcă.

Printre cei care au trecut în Moldova, sunt Ruslan Evdokimenko și pe Anatoly Evdokimenko, fiul și nepotul celebrei cântărețe Sofia Rotaru.

În Ucraina este în vigoare legea marțială și mobilizarea generală ceea ce înseamnă că bărbații de vârstă militară, cu câteva excepții, nu pot părăsi teritoriul Ucrainei.

Publicația a postat și fotografiile celor doi.

Sofia Rotaru, 73 de ani, este o cîntăreață pop și compozitoare pop-rock de origine română din Ucraina, producătoare, laureată a mai multor premii, actriță, scriitoare, manager, setter de tendințe de modă și femeie de afaceri. Este numită „Regina Pop”.

În 1986, a fost prima cântăreață care a primit titlul „Artist al Poporului din URSS” și în 2000 a fost numită Cântăreața secolului XX.

Ea a primit mai multe premii între care Artist emerit al Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene, Artist al poporului al Ucrainei, Artist al poporului al Republicii Socialiste Sovietice Moldovenești, Artist al poporului al URSS, laureată a premiului LTC, Erou al Ucrainei, Erou al Moldovei, Cavaler al Ordinului republican al Moldovei și Ordinul pentru prietenie între popoare al URSS.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version