Copii cu deficiențe și mame din Ucraina, preluați de ambulanțe în PTF Siret pentru a beneficia de tratamente medicale în Augsburg


Intră acum și în grupul de

Președintele regiunii germane Schwaben, Martin Sailer, a trimis mai trei ambulanțe și un microbuz în PTF Siret pentru a prelua, din Ucraina, 11 copii cu diferite deficiențe și șase mame.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că la solicitarea părții ucrainene, președintele regiunii germane Schwaben, Martin Sailer, a trimis ambulanțe în Punctul de Trecere a Frontierei Siret pentru a prelua din Ucraina copii cu deficiențe și mame, urmând să fie transportați la Augsburg pentru îngrijiri medicale.

Președintele Flutur a spus că s-a întâlnit la frontieră cu ambasadorul Ucrainei la București, dar și cu guvernatorul și vice-guvernatorul regiunii Cernăuți pentru a fi întocmite formalitățile în acest caz.

El a menționat că ajutorul german de la Martin Sailer vine în contextul parteneriatului de peste 20 de ani existent între regiunea Schwaben și Suceava și Cernăuți.

Reamintim că în cadrul acestui parteneriat, de-a lungul timpului, mai multe persoane din județul Suceava au beneficiat de tratament medical în spitale din Augsburg sau din regiunea Schwaben.


Intră acum și în grupul de