Funcționarea centrului logistic european de la Suceava va fi prezentată de președintele Klaus Iohannis la summit-ului informal al Consiliului European


Intră acum și în grupul de

Funcționarea Centrului logistic european pentru ajutor umanitar de la Suceava va fi în discuțiile summit-ului informal al Consiliului European care se desfășoară joi și vineri la Versailles.

Președintele Klaus Iohannis a declarat înaintea summit-ului că în cadrul întâlnirii va prezenta modul în care autoritățile române se ocupă de preluarea refugiaților din Ucraina și cum va asigura transferul ajutoarelor umanitare prin hub-ul de la Suceava.

„În chestiunea Ucrainei voi explica cum primim noi pe refugiații ucraineni, cum construim și deja funcționează centrul logistic de la Suceava care va colecta ajutoare umanitare din toată Europa pentru Ucraina. Aceste chestiuni vor face obiectul discuțiilor în cadrul acestui summit informal”, a spus Iohannis.

Centrul logistic european de la Suceava a devenit operațional miercuri seara, cu o zi înaintea summit-ului informal european unde se discută situația din Ucraina.

La operaționalizarea acestui centru logistic a participat comisarul European pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, care a arătat că este recunoscător autorităților române pentru buna cooperare cu Centrul de Coordonare a Răspunsului pentru înființarea acestui hub care va avea un rol vital în asigurarea ajutorului umanitar pentru Ucraina.

„Până acum, prin Mecanism s-au alocat deja ajutoare în valoare de 100 de milioane de euro. Este încurajator și suntem determinați să continuăm să susținem Ucraina și să sprijinim vecinii Ucrainei care preiau refugiați și să mulțumim generozității României pentru ospitalitatea pe care guvernul României, autoritățile și populația au arătat-o vecinilor ucraineni”, a spus Lenarčič

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a declarat că acum cuvântul de ordine este de solidaritate cu Ucraina.

El a subliniat că este un interes maxim pentru ajutor și pentru solidaritate și că în cele două săptămâni de la declanșarea războiului din Ucraina la Suceava au fost prezenți doi comisari europeni, președintele țării și premierul.

Gheorghe Flutur a arătat că acum Consiliul Județean Suceava pune la dispoziție Parcul Industrial Bucovina cu 13 hectare de teren ce aparține județului Suceava cu toate utilitățile, apă, canalizare, curent electric, gaz metan, 10.000 de mp de hale construite pentru depozite, alți 6000 de mp de platforme betonate.

El a mai spus că CJ Suceava are teren disponibil pentru a se extinde acest hub logistic pentru a ajuta Ucraina.


Intră acum și în grupul de