Ministrul de Interne al Franței, Gérald Darmanin, în PTF Siret: Știm că această criză va dura, că acest război va continua. Suntem pregătiți să facem mai mult în ceea ce privește solidaritatea pentru Ucraina și pentru România


Intră acum și în grupul de

Ministrul de Interne al Franței, Gérald Darmanin, a declarat, vineri în PTF Siret că va convoca un Consiliu extraordinar de Justiție și Afaceri Interne pentru situația generată la frontierele Ucrainei cu UE și că țările prin care intră refugiații din Ucraina vor fi sprijinite de toate statele membre ale UE.

El a spus că este un moment dificil pentru Europa, pentru România, și pentru poporul ucrainean și că așa cum a spus-o și președintele Franței se va acorda sprijin guvernului ucrainean.

„Am venit pentru a arăta sprijinul nostru României pentru acest proiect, pentru acest efort incredibil pe care poporul român îl face”, a spus Darmanin.

El a amintit că săptămâna trecută a fost declanșată procedura de ajutor umanitar ce a permis sosirea de tone de marfă, de medicamente, de îmbrăcăminte și că s-a accelerat sprijinul umanitar și s-a declanșat mecanismul de protecție temporară pentru toate persoanele care vin din Ucraina.

Astfel, pe tot teritoriul european toate persoanele care vin din Ucraina vor avea acces la îngrijire medicală, la școlarizarea copiilor, la autorizarea pentru a munci și la asigurări sociale.

„Trebuie să ajutăm mai mult țările limitrofe precum România și voi convoca un Consiliu extraordinar (Justiție și Afaceri Interne n.r.) ca toate țările să ajute, pentru a putea vedea cum statele pot primi miile de refugiați și mai ales copiii pe care îi vedem în număr foarte mare la frontieră”, a spus ministrul francez de Interne.

El a apreciat că această criză ca dura și că e nevoie de măsuri pentru a sprijini Ucraina, dar și România care face eforturi pentru primirea refugiaților și acordarea de ajutoare umanitare.

„Din păcate, știm că această criză va dura, că acest război va continua. Știm cu toții că în diplomație nu știm cum se încheie lucrurile și suntem pregătiți să facem mai mult în ceea ce privește solidaritatea pentru Ucraina și pentru România”, a spus Darmanin.


Intră acum și în grupul de