Gheorghe Flutur după întâlnirea cu ministrul francez de Interne privind situația refugiaților: Au fost mulțumiți de implicarea autorităților locale, a societății civile


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după vizita ministrului de Interne al Franței, Gérald Darmanin, că discuțiile au abordat atât problematica refugiaților, dar și securitatea frontierei cu UE.

„Am văzut că au fost mulțumiți de implicarea societății civile, a administrației publice, a autorităților locale”, a spus Flutur.

El a arătat că s-a discutat și despre sprijinul pe care Franța îl dă României pentru a intra în Spațiul Schengen.

„Faptul că noi suntem o țară sigură cu frontiere sigure se dovedește în aceste momente de mari provocări. Peste 100.000 de oameni au trecut prin acest punct de frontieră și nu au fost evenimente nedorite, de la amprentarea celor fără documente până la fluxul corespunzător ca să nu stea oamenii în frig înseamnă o notă bună pentru România”, a spus Flutur.

El a mai declarat că ministrul francez de interne va convoca o întrunire extraordinară  a  JAI și crede că acolo se vor lua măsuri privind mecansimele de sprijin pentru țările din estul Europei pentru că se așteptă un flux foarte mare de refugiați


Intră acum și în grupul de