Ministrul de Externe al Israelului, Yair Lapid, vine duminică la Suceava și Siret


Intră acum și în grupul de
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe Israel

Ministrul de Externe al Israelului, Yair Lapid, va veni duminică la Suceava și va fi întâmpinat de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

„Am primit o înștiințare să îl întâmpin pe ministrul de Externe al statului Israel și sunt onorat. Duminică va veni la Suceava și va merge în PTF Siret”, a spus Flutur.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Israel, ministrul Yair Lapid va pleca sâmbătă noaptea pentru vizite diplomatice în două țări care se învecinează cu Ucraina, respectiv România și Slovacia.

Astfel, duminică, ministrul Lapid se va întâlni la București cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Ulterior, Lapid va vizita punctul de trecere a frontierei de la Siret și se va întâlni cu personalul care lucrează în zonă și care în ultimele două săptămâni au salvat și asistat israelieni și evrei din Ucraina care au trecut granița în România.

Totodată, ministrul va primi o informare asupra celor petrecute în zonă de la ambasadorul Israelului la București și de la șeful DSU.

A doua zi, ministrul de Externe Lapid se va întâlni la Bratislava cu președintele Slovaciei, Zuzana Čaputová și cu ministrul de Externe Ivan Korčok.


Intră acum și în grupul de