10 % dintre salariatii ISU „Bucovina” vor fi disponibilizati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ziua pompierilor, sărbătorită luni, la împlinirea a 162 de ani de la bătălia din Dealul Spirii a fost umbrită de grija disponibilizărilor ce vor avea loc în următoare perioadă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava se pregăteşte de restructurare, fiind vizate zeci de posturi din cadrul unităţii. Conducerea acesteia a confirmat că reducerea de personal va avea loc, dar se aşteaptă o analiză mai exactă de la conducerea centrală.

Numărul de pompieri din judeţul Suceava va scădea în această toamnă, cel mai probabil cu aproximativ 10 la sută. „Este vorba despre o cifră de 88 din cei circa 900 angajaţi. Vom vedea dacă vor fi redistribuiţi în alte structuri sau dacă se va stabili altceva. Ne aşteptăm să primim criteriile de la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, după care vom trece la analiza personalului. Prioritare vor fi rezultatele acestora.

Vor rămâne cei mai buni şi vor fi nevoiţi să plece cei cu rezultate mai puţin bune” a declarat luni, inspectorul şef al ISU „Bucovina” Suceava, col. Ion Burlui, recunoscând că va fi destul de greu să se acoperirea posturile celor ce vor pleca.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava are în componenţa sa 9 subunităţi de intervenţie dispuse în localităţile Suceava, Rădăuţi, Siret, Vicovu de Sus, Solca, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung-Moldovenesc şi Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de