Misiune dificilă a salvatorilor din PTF Siret pentru preluarea din Ucraina a doi nou-născuți de naționalitate română cu probleme grave de sănătate. Unul a fost transportat la Timișoara, iar celălalt la Iași urmând să ajungă la București


Intră acum și în grupul de

Doi nou-născuți de naționalitate română din Ucraina cu probleme grave de sănătate au fost preluați, luni, din PTF Siret și transportați pe cale aeriană spre spitale din Timișoara și Iași.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, a anunțat, luni seara, că salvatori din mai multe județe aflați în PTF Siret au avut o misiune complexă contracronometru de salvare a doi bebeluși de naționalitate română din Ucraina.

Cei doi nou-născuți, un băiețel de 5 zile și o fetiță de 14 zile, cu probleme grave de sănătate au fost transportați cu o ambulanță ucraineană până la punctul de frontieră din Siret, fiind predați echipajelor SMURD, aflate la fața locului.

El a spus că în vederea operaționalizării urgente a întregii misiuni complexe de salvare au fost imediat activate resursele din proximitate, iar nou născutul de 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului de Operare Aeromedical Iași la Aeroportul din Suceava, ca mai apoi acesta să fie predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală.

Băiețelul, acesta a fost transportat în siguranță la Timișoara pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun.

Cel de-al doilea nou-născut a fost transportat cu o ambulanță SMURD la aeroportul din Suceava, fiind apoi preluat de același elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranța la Iași.

El a menționat că fetița de 14 zile aflată sub îngrijiri medicale în Iași va fi transportată de urgență în București.

Alin Găleată a subliniat că s-au depus eforturi imense în salvarea celor doi nou-născuți de echipele medicale detașate la vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureș, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD București și UPU SMURD Iași, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluși  pe tot parcursul zborurilor.


Intră acum și în grupul de