Politistii au tras 7 focuri de arma in pneuri pentru a opri un autoturism, in Scheia


Intră acum și în grupul de

Scene demne de vestul sălbatic s-au înregistrat luni seară, în comuna suceveană Şcheia după ce poliţiştii au fost nevoiţi să tragă 9 focuri de armă din care 7 în pneurile unei maşini, şi tot nu au reuşit să-l determine pe şofer să oprească. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Suceava, luni, la ora 20.25, pe DN 17, pe raza comunei Şcheia, agenţii postului de poliţie au identificat în trafic un autoturism cu nr. de înmatriculare de Anglia, despre care existau date că aparţine lui B. Ilie, în vârstă de 21 ani, din localitate. Acesta, se ştia că nu are permis de conducere, iar autoturismul nu are drept de circulaţie pe teritoriul României.

Poliţiştii au efectuat semnale regulamentare de oprire, lucru ignorat de către conducătorul autoturismului şi s-a pornit în urmărirea acestuia. Deoarece şoferul nu a oprit poliţiştii au efectuat somaţiile legale pentru folosirea armamentului din dotare, trăgându-se două focuri de avertisment în plan vertical şi 7 focuri de armă asupra pneurilor.

Conducătorul auto şi-a continuat deplasarea până la domiciliul lui B. Ilie, unde a oprit în faţa locuinţei. În momentul sosirii poliţiştilor la faţa locului, lângă autoturism au fost găsiţi doar C. Vasile, de 68 ani şi R. Lămâia, de 20 ani, ambii din localitate.

Aceştia au declarat că autoturismul a fost condus de B. Ilie care nu posedă permis de conducere, iar autoturismul nu are drept de circulaţie pe teritoriul României, fapt pentru care a fost ridicat şi transportat la I.P.J. Suceava în vederea continuării cercetărilor, după ce în prealabil a fost examinat criminalistic.
Împotriva lui B. Ilie s-a întocmit dosar penal .


Intră acum și în grupul de