Ion Lungu anunță încă o amânare a finalizării modernizării Pieței „George Enescu” și recunoaște că nu s-au decontat toate lucrările executate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că speră că modernizarea Pieței „George Enescu” ar putea fi finalizată la 1 iunie 2022, fiind al treilea termen pe care îl anunță.

În august 2021 primarul spunea că stadiul fizic de realizare era de 60 la sută și era încrezător că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului trecut, dar ulterior a spus că Piața George Enescu va fi dată în funcțiune înainte de Paști.

Miercuri, într-o delcarație de presă, primarul Ion Lungu a spus că stadiul de execuție fizică a lucrărilor este realizat în procent de 85%, iar de execuție financiară de 77%, fiind decontată până acum suma de  10.053.486,56 lei din totalul de 13.067.507,99 lei.

Primarul a spus că se lucreaza la lucrările de finisaje în Hala Centrală și că sunt finalizate, în mare parte, lucrările la parcarea subterană și că s-au montat cele două stații de încărcare pentru mașinile electrice.

El a menționat că este în curs de finalizare și  adăpostul pentru Apărarea civilă și că de asemenea, panta de acces în parcarea subterană este betonată, fiind în curs de amenajare.

„Mai sunt de finalizat instalațiile electrice pentru curenți tari și curenți slabi și instalațiile de încălzire. Trebuie montate, fiind achizitionate, cele două centrale termice pentru încălzire și apă caldă. De asemenea, trebuie montați pereții de fibrociment pe exterior clădire”, a precizat primarul.

Ion Lungu a spus că urmează ca în perioadă să fie achiziționate și dotările din piață, în primul rând fiind vizate mesele noi.

„Ne dorim până la 1 iunie să dăm în funcțiune piața modernizată!”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de