Elevii Colegiului de Arta Suceava ar putea fi mutati in alte localuri pentru a invata (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Structura de rezistenţă a clădirii în care funcţionează corpul A al Colegiului de Artă din municipiul Suceava este serios afectată existând posibilitatea ca activitatea didactică să fie redistribuită în alte clădiri.

Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a spus într-o conferinţă de presă că situaţia corpului A al Colegiului de Artă din Suceava este „dificilă” după ce în urma unei evaluări s-a constatat că este afectată structura de rezistenţă a clădirii, cea mai veche clădire de unitate şcolară din municipiul reşedinţă de judeţ.

El a arătat că urmează să fie făcută o expertiză a structurii de rezistenţă, iar în funcţie de rezultatul acesteia se vor stabili soluţiile ce trebuie puse în aplicare.
Lungu a mai spus că în cazul în care se constată că această clădire prezintă risc în exploatare se vor redistribui elevii care învaţă aici în alte clădiri ale unităţii şcolare.

Edilul sef a adăugat că pentru consolidarea clădirii e nevoie de sume de ordinul milioanelor de euro şi că va încerca să obţină fondurile necesare prin promovarea unui proiect cu finanţare europeană întrucât corpul A al Colegiului de Artă este o clădire de patrimoniu.

Primarul a mai spus că municipalitatea va continua să finanţeze şi lucrările de reparaţii la clădirea Colegiului Naţional „Petru Rareş” unde sunt stopate construcţia unui nou corp de clădire şi a unei biblioteci.

„Performanţa la Colegiul Naţional Petru Rareş a luat-o înaintea dotărilor”, a spus Lungu menţionând că rezultatele obţinute de acest colegiu l-au plasat de mai mulţi ani printre primele zece din ţară.

El a mai arătat că pentru acest colegiu municipalitatea a obţinut aprobarea unui proiect guvernamental pentru construcţia unui nou corp de clădire şi a unei biblioteci moderne, fiind finalizată şi selecţia constructorului, dar că lucrarea este blocată din lipsa de finanţare.

Lungu a spus că la acest colegiu se vor continua lucrări cu finanţare locală pentru refacerea acoperişului şi de termoizolare.


Intră acum și în grupul de