Flutur merge din nou in Parlamentul European să susţină cauza judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava îşi va trimite reprezentanţii până la Parlamentul European pentru a susţine cererea privind alocarea unor sume de bani din partea Fondului de Solidaritate al UE în vederea înlăturării efectelor inundaţiilor din vara acestui an.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (PDL), a declarat în cursul zilei de miercuri, că intenţionează să susţină în cadrul Comisiei de bugete din PE solicitarea pentru alocarea de fonduri în vederea îndepărtării efectelor inundaţiilor din această vară aşa cum a făcut-o şi în primăvara anului trecut când a susţinut activarea Fondului de Solidaritate pentru inundaţiile din vara anului 2008.

„Suceava doreşte să-şi susţină cauza în Parlamentul European ca şi anul trecut”, a explicat şeful executivului judeţean sucevean, care, printre altele, este şi membru al Comitetului Regiunilor (CoR). El a spus că din informaţiile pe care le deţine, PE ar putea lua în discuţie activarea Fondului de Solidaritate al UE până la sfârşitul acestui an.

Guvernul a transmis, în data de 31 august, oficial Comisiei Europene aplicaţia pentru acordarea de ajutor financiar din Fondul de Solidaritate, ca urmare a inundaţiilor din această vară, decizia Comisiei fiind aşteptată în octombrie, iar aprobarea Parlamentul European (PE) şi a Consiliului, până la finalul anului.

Preşedintele CJ Suceava a susţinut la începutul anului 2009, în Comisia de bugete a Parlamentului European, activarea Fondului de Solidaritate pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din vara anului 2008 iar România a primit din Fond suma de 11,8 milioane de euro pentru cinci judeţe afectate de inundaţiile din 2008, din care 4 milioane de euro a fost repartizată judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de