Pretul painii de MOPAN nu va creste pana în 2011 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preţul pâinii produse în fabricile MOPAN SA din judeţul Suceava nu va fi majorat în următoarele patru luni dacă nu se majorează preţul utilităţilor. Anunţul a fost făcut vineri chiar de preşedintele grupului de firme Racova (din care face parte si firma MOPAN SA), Adrian Porumboiu, care a menţionat că preţul pâinii este deocamdată „cel mai gingaş preţ într-o economie”.

Adrian Porumboiu a declarat, într-o conferinţă de presă, că principalul producător de produse de panificaţie din judeţ, Mopan SA, societate aflată în grupul de firme Racova, pe care îl conduce, nu va majora preţurile în următoarele patru luni dacă nu se vor înregistra creşteri la utilităţi. El a spus că preferă să menţină actualul preţ şi să aibă un profit în marja de 3 până la 5 % şi să câştige din rulaj decât să crească nejustificat preţul la produsele de la MOPAN.

„Nu alergăm după un profit de 15-20 %. Pe mine mă mulţumeşte şi un profit în marja de 3-4 sau 5 % care să fie însă o constantă pe o durată lungă. Afacerea trebuie să fie de durată şi nu de tipul venit, lovit, dispărut”, a explicat presei Adrian Porumboiu. El a mai spus că şi în ţările cu tradiţie în panificaţie marja de profit este de aproximativ 5 procente. „Preţul pâinii e cel mai gingaş preţ dintr-o economie. Nu te poţi juca cu preţul pâinii, ridicând preţul, fiecare, când vrea. Trebuie foarte multă logică în ceea ce conţine acest preţ”, a mai spus Porumboiu.

El a evitat să comenteze declaraţiile unor reprezentanţi din panificaţie potrivit cărora preţul pâinii va creşte cu 30-40 % din cauza creşterii preţului grâului. Adrian Porumboiu a precizat că MOPAN SA Suceava a achiziţionat întreaga cantitate de grâu necesară până la următoarea recoltă, de aproximativ 50.000 de tone, de la firmele din grup şi a subliniat că în acest an grâul obţinut de grup este de cea mai bună calitate ceea ce va permite ca şi produsele să fie de calitate superioară.


Intră acum și în grupul de