Batran salvat de pompierii dorneni dintr-o rapa, la Rusca


Intră acum și în grupul de

Un bătrân ce păzea mai multe bovine aflate la păşunat a căzut sâmbătă la prânz într-o râpă cu una din vaci, fiind salvat de pompierii dorneni. Potrivit ISU ”Bucovina” Suceava, la ora 11.49, Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu o autospecială, o barcă pneumatică şi un echipaj SMURD pentru salvarea unui bătrân care a căzut într-o râpă, pe raza satului Rusca, comuna Dorna Arini.

Aurel O., în vârstă de 81 de ani, se afla cu vacile la păscut, pe malul râului Bistriţa, înalt de aproximativ 15 – 20 de metri. Martorii au relatat că la un moment dat, două vaci au început să se împungă iar bătrânul a vrut să le despartă. Din busculadă, acesta împreună cu o vacă au căzut în râpă. Animalul a ajuns în albia râului şi a fost găsit mai apoi mort. Din fericire, bătrânul nu a căzut în apă.

Din cauza malului abrupt şi nesigur pompierii militari au pus în aplicare un plan de salvare a victimei folosind barca pneumatică şi acţionând dinspre malul opus.

Bătrânul a fost recuperat şi i s-a acordat primul ajutor de către paramedicii echipajului SMURD după care a fost transportat la spital pentru investigaţii amănunţite.
Misiunea salvatorilor s-a încheiat cu succes la ora 13.04.


Intră acum și în grupul de