In noiembrie, toti sinistratii se muta in casa noua (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Până la mijlocul lunii noiembrie cel târziu toţi sinistraţii din judeţul Suceava se vor putea muta în noile locuinţe. Este vorba de persoanele ale căror case au fost luate de viituri în urma inundaţiilor ce au avut loc pe raza judeţului nostru la finele lunii iunie.

Conform datelor existente în momentul de faţă se află în construcţie 155 de case mai bine de jumătate din numărul acestora aflânduse aproape de stadiul final. La acestea se adaugă şi lucrările ce se execută pentru consolidarea sau repararea locuinţelor doar afectate.

Promisiunea de finalizare a lucrărilor a fost primită de conducerea judeţeană la finele săptămânii când preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent din nou pe şantiere însoţit de prefectul judeţului Sorin Arcadie Popescu. Pe lângă starea în care se află sinistraţii autorităţile s-au interesat de stadiul lucrărilor şi de necesarul pe care constuctorii îl mai au, reprezentantul Guvernului în teritoriu arătându-se mulţumit de ceea ce s-a făcut până acum.

“Sunt mulţumit de modul cum decurge activitatea de reconstrucţie a caselor deoarece lucrurile merg bine şi se vede şi o organizare exemplară pe majoritatea şantierelor. Din fericire am beneficiat din timp de ajutoarele necesare care au fost împărţite şi nu cred că va fi vreo problemă ca în noiembrie toţi sinistraţii să se mute în noile locuinţe” ne-a declarat la faţa locului Sorin Popescu.

Şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur s-a arătat încântat de implicarea comunităţii şi a conducerilor locale în acţiunea de reconstrucţie şi a promis în faţa viitorilor proprietari o nouă suplimentare a ajutoarelor fiind vorba aici de obiecte de mobilier şi electrocasnice. Este vorba despre frigidere, paturi, dulapuri, mese, televizoare si plapume.

“După finalizarea lucrărilor vom încerca să-I ajutăm pe cei care au rămas fără nimic în urma viiturilor şi cu obiecte electrocasnice s-au de mobilier absolute necesare. Nu există întreg stocul necesar dar tot ceea ce avem va fi împărţit acestor oameni” a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de