IPS Calinic, despre veșmintele aurite ale ierarhilor, preoților și diaconilor: Sunt folosite fire metalizate în diferite nuanțe ce pot fi cumpărate din mercerii


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a făcut lumină în ceea ce privește mitul veșmintelor din aur ale ierarhilor, preoților și diaconilor din Biserica Ortodoxă, arătând că la acestea sunt folosite fire metalizate în diferite nuanțe.

Ierarhul a fost întrebat de un credincios dacă mitra PS Damaschin, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, este din aur.

În răspuns, IPS Calinic a arătat că dacă veșmintele ierarhilor, ale preoților și ale diaconilor ar fi din aur, ca pe vremea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, ar trebui ca Biserica să cumpere Roșia Montană, astfel nemaifiind nevoie să fie vândută străinilor.

„Însă, pentru a vă răspunde punctual, firul utilizat la confecționarea veșmintelor bisericești este un fir de brodat metalizat, în diferite nuanțe, ce se poate cumpăra din diferite mercerii. Pace și bucurie!”, a transmis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de