Programul de asfaltări din municipiul Suceava este pus în pericol de dublarea sau triplarea prețurilor. Ion Lungu anunță licitație de 10 milioane de lei pentru reabilitări și reparații străzi


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea începe o procedură de licitație de 10 milioane de lei pentru reabilitări și reparații străzi.

El a spus că situația nu este cea mai bună în condițiile în care prețul asfaltării a crescut foarte mult.

„Din păcate, nu suntem în cea mai bună situație având în vedere că toate materialele s-au scumpit și la cheltuieli de asfaltare”, a declarat primarul.

Ion Lungu a menționat că inclusiv expertul în drumuri  Eugen Girigan a arătat că au crescut costurile la realizarea asfaltului începând cu produsele agregate, cu transportul și bitumul.

„Ne așteptăm să fie niște prețuri destul de mari la această licitație”, a spus primarul.

El a menționat că Primăria Suceava a prelungit cu patru luni actualul contract aflat în derulare, dar că își dorește să existe un nou contract de asfaltare.

„Avem un program ambițios pe 50 de străzi. Sperăm să se adjudece viitoarea licitație, să fie prețuri cât de cât suportabile pentru că, din păcate, cheltuielile au crescut foarte mult”, a declarat Lungu.

El a arătat că pe lângă problema lispei forței de muncă calificate a apărut și această problemă cu creșterea de două sau trei ori a prețurilor.

„Sperăm să se adjudece și să facem cât mai mult din programul de asfaltare prevăzut pentru acest an”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de