Alți 15 preșcolari și elevi refugiați din Ucraina au fost repartizați în unități de învățământ preuniversitar din județul Suceava și vor participa la cursuri ca audienți


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat, miercuri, lista unităților de învățământ unde au mai fost repartizați preșcolari și elevi refugiați din Ucraina. 

Astfel, cei 15 de preșcolari și elevi ucraineni au fost repartizați în 4 unități de învățământ din Suceava, Rădăuți, Siret și Bălcăuți. 

Potrivit ISJ Suceava, 8 preșcolari au fost repartizați la Grădinița cu Program Prelungit „La Piticul Vesel” Suceava și trei preșcolari la Școala Gimnazială Bălcăuți,  doi elevi la Școala ” Petru Mușat” Siret, iar doi la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți.

Ministerul Educației a informat recent că elevii ucraineni sosiți pe teritoriul României vor putea fi înscriși, la cerere, în grupe/ clase/ formațiuni de studiu din unitățile de învățământ ca audienți, în conformitate cu prevederile art125, alin 2) din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. 

Ministerul Educației a mai transmis că “elevii ucraineni vor beneficia de cazare gratuită în internatele școlare, alocație de hrană, dreptul la cazarmament, respectiv rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte și manuale”. 

Sursa citată menționează că pentru elevii ucraineni care doresc să învețe limba română, inspectoratele școlare vor crea condițiile necesare și vor asigura resursa umană adecvată solicitării. 

Repartizarea elevilor și preșcolarilor ucraineni în unități de învățământ este realizată de o comisie constituită la nivelul ISJ, formată din inspectorul școlar general, 2 inspectori școlari, 3 cadre didactice și un psiholog/ consilier școlar. 

De menționat este că în cursul acestei săptămâni, respectiv în data de 21 martie 2022, au mai fost repartizați alți 3 preșcolari și 5 elevi în cinci unități de învățământ preuniversitar din localitățile Suceava, Adâncata, Siret și Moara Nica.

(LB)


Intră acum și în grupul de