Pichetare cu forte reduse in fata Prefecturii Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Filiala judeţeană a “Cartel Alfa” şi-a respectat promisiunea faţă de membri cu privire la mişcările de protest programate a avea loc în toată ţara pe data de 20 septembrie. Astfel, în prima zi a săptămânii, începând cu ora 11:00, sindicatele afiliate la “Cartel Alfa” şi-au trimis reprezentanţii în centrul municipiului reşedinţă de judeţ pentru a participa la o acţiune de pichetare a clădirii administrative.

Din păcate, numărul protestatarilor a fost extrem de mic până la finele mişcării sindicale înregistrându-se puţin peste 100 de oameni care au indurat vremea rece şi ploaia încercând să tragă un semnal de alarmă faţă de situaţia grea în care se află majoritatea angajaţilor din sistemul bugetar, purtând cu ei bannere şi afişe pe care se putea citi: “V-am votat, ne-aţi înşelat”, “Să vă fie ruşine că nu trăim mai bine” sau “Acest Guvern prinde… fluturi”.

Şi liderul filialei judeţene a “Cartel Alfa”, Traian Pădureţ, s-a arătat îngrijorat de numărul redus al participanţilor spunând că mulţi dintre oamenii care au fi dorit să vină la protest sunt speriaţi de viitoarele disponibilizări şi nu participă pentru a nu fi trecuţi de şefi pe lista neagră.

“Oamenii au sperat la mitingul din iunie că Guvernul va lua măsurile ce se impun, ei însă au tăiat în carne vie. Oamenii se pare însă că mai aşteaptă, nu ştim ce! Noi am făcut apel la toată lumea, dar cu forţa nu-i putem scoate în stradă. Nu ştiu ce mai speră dar stând în casă înseamnă că acceptă tacit hotărârile Guvernului!”, a declarat Traian Pădureţ.

Pe lângă membrii “Cartel Alfa”, la protest îşi anunţaseră iniţial prezenţa şi cei din cadrul BNS, dar pe parcursul zilei de vineri aceştia au revenit asupra deciziei.

Cu toate că au fost puţini la număr, protestatarii s-au dovedit a fi foarte gălăcioşi reuşind preţ de aproape două ore să facă un zgomot de nedescris în faţa Prefecturii.

În timpul acţiunii de pichetare, o delegaţie formată din liderii de sindicate a fost primită de prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu. Acesta a ascultat păsurile tuturor şi a promis că va înainta lista cu revendicările protestatarilor către conducerea centrală.


Intră acum și în grupul de