Procedura de realizarea a noului drum spre Aeroport va fi adoptată săptămâna viitoare în Consiliul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat că în ședința din săptămâna viitoare a Consiliului Județean Suceava va fi discutat și supus votului un proiect de hotărâre privind începerea procedurilor de realizare a unui drum alternativ dinspre Burdujeni spre Aeroport, spre zona unde funcționează în prezent centrul logistic european pentru ajutor umanitar.

Barbă a declarat că CJ Suceava s-a implicat din multe puncte de vedere în ajutorarea vecinilor din Ucraina și că încă din prima zi a războiului au fost alocate fonduri pentru primirea refugiaților.

El a spus că pe lângă punerea la dispoziție a Parcului industrial Bucovina pentru centrul logistic european, CJ Suceava va discuta în ședința de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre prin care începe procedura de realizare a noului drum de acces spre aeroport ce va face accesul dinspre Burdujeni spre Aeroport.

Barbă a menționat că atunci când sunt convoiae consistente, cum este și cel venit sâmbătă seara, din Franța este nevoie de acest drum pentru îmbunătățirea traficului în zonă.

Vicepreședintele CJ Suceava a spus că din Franța au ajuns în centrul logistic de la Salcea peste 50 de autovehicule, de stingere, de intervenție, ambulanțe care au transportat și echipamente medicale, medicamente și alte materiale necesare pentru intervenție.

El a spus că șeful misiunii franceze a remarcat buna organizare din acest hub care își dovedește din nou utilitatea și că ajutoarele care vin pentru ucraineni vor veni în continuare și prin acest hub.

Barbă a subliniat că între cei peste 100 de pompieri francezi veniți la Suceava în cadrul misiunii de ajutorare este și un pompier român plecat din anii 90 în Franța care a remarcat că dincolo de durerea provocată de acest conflict se vorbește în Franța și în lume de bine de România făcând referire la sprijinul oferit de români Ucrainei.


Intră acum și în grupul de