VIDEO//Operațiune spectaculoasă la Rădăuți unde a fost „cazat” un leu dintr-o grădină zoologică de lângă Lvov


Intră acum și în grupul de

Un leu în vârstă de patru ani de la o grădină zoologică de lângă Lvov a ajuns, duminică, la Rădăuți, unde va fi „cazat” temporar urmând să fie dus apoi într-un sanctuar din Africa de Sud.

Leul Mir este al doilea leu adus din Ucraina la Grădina Zoologică din Rădăuți după Simba ca urmare a situației din țara vecină.

Acesta a călătorit aproape 24 de ore într-o cușcă într-un microbuz.

Acțiunea de transfer a leului din cușca cu care a fost transportat în cușca din grădina zoologică a fost fără incidente.

După ce a fost transferat în noua cușcă din Grădina Zoologică din Rădăuți,  primul lucru pe care l-a făcut Mir a fost să mănânce.

Leul a fost luat în grija Asociației Casa lui Patrocle din Suceava și apoi transferat în custodie temporară către Grădina Zoologică din Rădăuți.

După ce va trece perioada de minim 21 de zile de carantină, pentru Mir și pentru Simba se vor face actele de transfer către un sanctuar de animale din Africa de Sud.

Reprezentantul sanctuarului, Lionel De Lange a fost prezent la Rădăuți, el fiind de altfel și cel care a adus leul din Ucraina.

Până acum costurile legate de transferul lui Mir la Suceava s-au ridicat la aproximativ 2800 de dolari, partea cea mai costisitoare urmînd a fi transportul către Africa de Sud, care, conform custodelui sanctuarului, se va putea face în aproximativ 3 luni.


Intră acum și în grupul de