Peste 5.000 de elevi suceveni s-au prezentat la simularea probei scrise de limba română a Bacalaureatului. 18 dintre ei au susținut lucrarea în condiții speciale

Un număr de 5015 elevi din județul Suceava au susținut, luni, simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2022.

La această probă niciun candidat nu a fost eliminat.

În județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise sunt înscriși 5807 de elevi, dintre care 5249 din clasa a XII-a și 558 din clasa a XIII-a seral și frecvență redusă. Organizarea și desfășurarea examenului are loc în 42 de centre de examen.

Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 18 solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale.

Astfel, s-a aprobat redactarea lucrării scrise prin dictarea conținutului acesteia de către candidat unui profesor asistent pentru șase elevi respectiv câte un elev de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți , Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul National ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc , Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc  și Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava , cu mențiunea că elevii de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc și Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava beneficiază și de condițiile de utilizare a materialelor sau instrumentelor compensatorii  și prelungirea timpului cu 1,5 -2 ore;

Totodată, a fost aprobată prezența unui însoțitor, cadru didactic cu specializarea Psihopedagogie specială în sala de examen pentru un elev de la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana, cu mențiunea că acesta beneficiază și de condițiile de utilizare a materialelor sau instrumentelor compensatorii, transmiterea subiectelor prin dictare de către un profesor asistent  și prelungirea timpului cu 1 oră și a fost aprobată prelungirea timpului de lucru de 1 oră pentru un elev de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

ISJ Suceava a aprobat și asigurarea unui interpret mimico-gestual pentru zece elevi de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, cu mențiunea că aceștia beneficiază și de prelungirea timpului de lucru de 1 oră.

Celelalte probe ale simulării Bacalaureatului se vor desfășura în 29 martie: proba obligatorie a profilului – E.c), 30 martie: proba la alegere a profilului și specializării – E.d) și     31 martie: proba la Limba și literatura maternă –  proba E.b)