CJ Suceava va lansa procedura pentru finalizarea Terminalului 2 al Aeroportului Suceava. Mai sunt de efectuat lucrări de 4,5 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să lanseze procedura pentru finalizarea Terminalului 2 al Aeroportului Suceava pentru care mai sunt de efectuat lucrări de 4,5 milioane de lei.

Astfel, potrivit vicepreședintelui CJ Suceava Cristinel Crețu, după ce în luna august 2021 a fost reziliat contractul cu firma care executa lucrarea, CJ Suceava a desemnat o firmă care să stabilească ceea ce mai este de executat.

Conform raportului de expertiză, din întreaga lucrare a fost realizat 82 la sută și au rămas de realizat lucrări cu o valoare de 4,49 de milioane de lei.

Din această sumă, 1,13 milioane de lei sunt valorile actualizate ale unor lucrări neexecutate, dar care au fost incluse în situațiile de lucrări, dar și a unor lucrări de remediere în valoare de 1,25 de milioane de lei.

Cristinel Crețu a menționat că societatea care a lucrat la terminalul 2 al Aeroportului Suceava a intrat în procedura de faliment, iar CJ Suceava s-a înscris la masa credală pentru a obține sumele de bani cu care CJ Suceava a fost prejudiciat.

Totodată, CJ Suceava urmează să formuleze și plângeri penale și acțiuni în pretenții față de firmele care au fost implicate în acest proiect.

După ce CJ Suceava va aproba în ședința de miercuri devizul privind lucrările rămase de executat, se va lansa procedura de selecție a unui constructor care să finalizeze lucrarea.

„Sperăm să reușim ca în cel mai scurt timp să finalizăm această investiție extrem de importantă pentru dezvoltarea Aeroportului Suceava”, a spus Cristinel Crețu.


Intră acum și în grupul de