Pompierii suceveni fac un nou apel ca cetățenii să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere. Doar în ultimele 24 de ore au ars o locuință și două anexe de la acest tip de incendiere


Intră acum și în grupul de

Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol locuințele, fondul forestier și chiar viețile oamenilor, atenționează ISU Suceava.

De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav sănătatea și poate pune în pericol traficul rutier, prin scăderea vizibilității, arată ISU Suceava.

Potrivit ISU Suceava din cele 40 de incendii înregistrate în ultimele 24 de ore, pe raza județului Suceava, 33 au fost de vegetație uscată.

Ca urmare a acestor incendii au fost afectate 30 ha vegetație uscată, 340 ml gard, două anexe și o locuință.

În aceste misiuni au fost angrenați peste 150 de pompieri militari cât și personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, personal apartinând Ocolului Silvic și inclusiv cetățeni din apropierea zonelor afectate.

În ultimele zile au fost aplicate amenzi contravenționale în cuantum total de 20.000 lei pentru arderea resturilor vegetale fără luarea masurilor împotriva  propagării focului la vecinătăți.


Intră acum și în grupul de