Jandarmii suceveni vor face, duminică, de Ziua Jandarmeriei, o prezentare de tehnică folosită în misiuni

Jandarmii suceveni vor organiza, duminică, o expoziție de tehnică folosită în misiuni la care vor fi prezenți și câinii Jandarmeriei Suceava.

În fiecare an, în 3 aprilie, se sărbătorește Ziua Jandarmeriei Române, instituție a cărei istorie a început să se scrie în anul 1850, când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat „Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor în jandarmi”.

La Suceava, activitățile dedicate acestei aniversări vor consta în organizarea unor activități specifice destinate și publicului larg.

Astfel, sâmbătă, 2 aprilie, jandarmii vor participa alături de Asociația „EcoAssist- Plantăm fapte bune în România” la o campanie de plantare de arbori în locația de la Mihoveni, aflată în administrarea inspectoratului.

Totodată, în ziua de duminică, 3 aprilie, începând cu ora 11:00, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, va fi organizat un punct de informare, în cadrul căruia sunt pregătite ateliere de prezentare a tehnicii folosite de jandarmi în diferite misiuni, dar şi o parte dintre autovehiculele din dotare.

La aceste activităţi, vor fi prezenţi şi câinii de serviciu ai jandarmilor suceveni care constituie mereu un punct de atracţie pentru vizitatorii de toate vârstele.