Jandarmii suceveni vor face, duminică, de Ziua Jandarmeriei, o prezentare de tehnică folosită în misiuni


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni vor organiza, duminică, o expoziție de tehnică folosită în misiuni la care vor fi prezenți și câinii Jandarmeriei Suceava.

În fiecare an, în 3 aprilie, se sărbătorește Ziua Jandarmeriei Române, instituție a cărei istorie a început să se scrie în anul 1850, când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat „Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor în jandarmi”.

La Suceava, activitățile dedicate acestei aniversări vor consta în organizarea unor activități specifice destinate și publicului larg.

Astfel, sâmbătă, 2 aprilie, jandarmii vor participa alături de Asociația „EcoAssist- Plantăm fapte bune în România” la o campanie de plantare de arbori în locația de la Mihoveni, aflată în administrarea inspectoratului.

Totodată, în ziua de duminică, 3 aprilie, începând cu ora 11:00, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, va fi organizat un punct de informare, în cadrul căruia sunt pregătite ateliere de prezentare a tehnicii folosite de jandarmi în diferite misiuni, dar şi o parte dintre autovehiculele din dotare.

La aceste activităţi, vor fi prezenţi şi câinii de serviciu ai jandarmilor suceveni care constituie mereu un punct de atracţie pentru vizitatorii de toate vârstele.


Intră acum și în grupul de