ANM a emis o nouă informare meteo de ninsori, vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă informare meteo valabilă de duminică ora 10:00 până marți 5 aprilie, ora 10:00 fiind vizate predominant ninsori moderate cantitativ, vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol.

Astfel, pe parcursul zilei de duminică (3 aprilie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (3/4 aprilie) în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge.

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale.

În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării.

Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

ANM a emis și o nouă avertizare cod galben valabilă duminică între orele 10:00-22:00 pentru județul Suceava.

Astfel, potrivit meteorologilor, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.


Intră acum și în grupul de