Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu este acuzat de DNA Cluj de luare de mită și trafic de influență

DNA a anunțat, luni, că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale față de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu pentru luare de mită și trafic de influență.

Potrivit cercetărilor procurorilor anticorupție, la începutul lunii decembrie 2020, suspectul Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, vicepreședintele CJ Suceava Crețu, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

În acest context, luni, 4 aprilie 2022, vicepreședintele CJ Suceava ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, arată sursa citată.

Agitație MAXIMĂ la CJ Suceava! Nimeni nu urcă la etaj…Nimeni nu coboară!

Agitație MAXIMĂ la CJ Suceava! Nimeni nu urcă la etaj…Nimeni nu coboară! Dacă greșim, Doamne Feri, ne bucurăm sincer si ne vom cere scuze!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 4 aprilie 2022