Ministrul Daniel Cadariu a propus ambasadorului Germaniei semnarea unui Memorandum pentru cooperarea bilaterală în turism cu scopul maximizării fluxurilor reciproce de turiști


Intră acum și în grupul de

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a primit marți, vizita dr. Peer Gebauer, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în România, prilej cu care a fost evidențiată importanța cooperării între cele două state, precum și oportunitățile de intensificare și extindere a parteneriatului bilateral.

În cadrul dialogului, partea română a subliniat necesitatea reducerii deficitului comercial al țării noastre în relația cu Germania. Printre măsurile avute în vedere au fost amintite: relansarea mecanismelor instituţionale de promovare a cooperării economice atât la nivel federal, cât şi de land, respectiv Consiliul de Cooperare Româno-German şi Comisiile Mixte cu landurile Bavaria, Baden Württemberg şi Hessa, precum și intensificarea organizării de acţiuni de promovare economică – forumuri şi seminarii de afaceri cu participarea firmelor din ambele ţări.

Criza din Ucraina a constituit un alt punct semnificativ pe agenda discuţiilor, ambasadorul german apreciind în mod deosebit angajamentul ferm al României de a acţiona ca furnizor de securitate pe flancul estic al NATO, cât şi modul exemplar în care ţara noastră a gestionat criza refugiaţilor din Ucraina, oferind asistenţă şi găzduire. În context, referitor la firmele germane afectate de situația geopolitică actuală și care doresc să își relocheze investițiile, demnitarul român a subliniat că țara noastră rămâne un partener solid, care oferă multiple posibilităţi şi cele mai avantajoase condiţii.

În ceea ce privește turismul, datorită numărului de vizitatori germani care sosesc anual în România, dar și a prezenței pe teritoriul național a unora dintre cei mai mari touroperatori cu acționariat german, ministrul Cadariu a propus semnarea unui Memorandum de înțelegere pentru cooperarea bilaterală în acest domeniu, cu scopul maximizării fluxurilor reciproce de turiști. În acest sens, România dorește să promoveze în Germania oferte personalizate, cu accent pe segmentul balnear și de sănătate.


Intră acum și în grupul de