Senatorul PSD Ioan Stan anunță măsurile din pachetul „Sprijin pentru România”: Toate au fost gândite pentru ca românii să o ducă mai bine, iar România să intre din nou pe panta ascendentă a creșterii economice

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat, miercuri, că în cursul zilei de luni PSD va prezenta prima parte a Pachetului „Sprijin pentru România”, respectiv cea cu măsurile sociale și economice pentru combaterea creșterii prețurilor și stimularea economiei naționale.

El a spus că o măsură importată propusă de PSD în acest pachet este suplimentarea contractelor pentru derularea investițiilor publice cu o valoare corespunzătoare creșterii prețurilor materialelor de construcții.

„Astfel vor putea fi reluate lucrări de școli, spitale sau drumuri în valoare de peste 40 de miliarde de lei. Totodată, am reușit să corelăm această măsură cu o altă decizie luată de guvern, respectiv cu suplimentarea programului „Anghel Saligny” cu încă 13 miliarde lei”, a arătat senatorul PSD.

Ioan Stan a menționat că ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit în  sprijinul investițiilor publice prin modificarea Legii Achizițiilor Publice astfel încât proiectele să poată fi implementate mai repede, urmărind ca prin acest lucru să crească inclusiv gradul de absorbție al fondurilor europene.

Mai mult, el spune că PSD s-a luptat pentru a  bloca tentativa USR care a încercat o centralizare în alocarea fondurilor europene din PNRR, iar în urma discuțiilor purtate, partidul nostru a obținut acordul Comisiei Europene ca Agențiile de Dezvoltare Regională, adică structurile descentralizate, să fie implicate în procesul de absorbție a fondurilor din PNRR.

„În același timp, nu trebuie să uităm alte propuneri ale PSD-ului ce fac parte din  Pachetul „Sprijin pentru România”, dezbătute deja în spațiul public și enumerăm aici voucherele pentru alimentele de bază, pentru categoriile vulnerabile, voucherele pentru elevii cu burse sociale, creșterea cu 50% a valorii tichetelor de masă, dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale și nu în ultimul rând, sprijinul acordat transportatorilor români. Toate acestea au fost gândite pentru ca românii să o ducă mai bine, iar România să intre din nou pe panta ascedentă a creșterii economice”, a precizat Ioan Stan.

Senatorul social democrat a arătat că Pachetul „Sprijin pentru România” este însă mult mai amplu, iar după prezentarea de luni a măsurilor sociale și economice, vor urma alte prezentări privind soluțiile PSD din mai multe domenii, cum ar fi Sănătate, Familie și Tineret, Economie, Infrastructură.