O nouă schemă de trecere ilegală a frontierei pe la Porubne-Siret a fost demascată: Recruți ucraineni, angajați fictiv ca șoferi de camion contra 5000 de dolari


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din regiunea Cernăuți au demascat o nouă schemă folosită pentru ca ucraineni cu vârsta recrutării să treacă frontiera cu România prin punctul Porubne-Siret.

Potrivit Poliției Naționale de Frontieră a Ucrainei schema a fost depistată de angajații Serviciului de Stat de Grăniceri și USBU din regiunea Cernăuți.

Astfel, în timpul acțiunilor operative, oamenii legii au constatat că mai mulți recruți au fost angajați fictiv ca șoferi de camion în prealabil. Mai mult, datele lor cu caracter personal au fost introduse în sistemul corespunzător, ceea ce le garanta trecerea fără probleme a frontierei.

Pentru doi dintre acești „șoferi de camioane” aceste „garanții” au încetat imediat ce au ajuns la graniță. Astfel, cei doi cetăţeni ucraineni conduceau un autoturism în loc de un camion și au fost reţinuţi în timp ce treceau graniţa la punctul de control Porubne.

Cercetările au stabilit că aceștia au plătit câte 5.000 de dolari fiecare pentru serviciul de a deveni așa-ziși șoferi de camioane.

Pseudo-șoferii au fost acuzați de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar în prezent sunt în curs de desfășurare măsuri de verificare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor săvârșirii infracțiunii și a celor implicați în caz.


Intră acum și în grupul de