Crucea Roșie Suceava continuă să ajute refugiații din Ucraina în PTF Siret, dar și trimițând ajutoare umanitare la Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Directorul Crucii Roșii Suceava, Corneliu Dediu, a anunțat, vineri, că această organizație își continuă misiunea de ajutorare a persoanelor care au fugit din calea războiului din Ucraina.

El a spus că după 42 de zile, voluntarii Crucii Roșii Suceava se află în continuare la cortul Crucii Roșii din Vama Siret, ajutând persoanele care tranzitează această zonă cu alimente, apă, fructe, scutece pentru copii, pături, dulciuri, creme și produse pentru protectie, suplimente pentru tratarea răcelilor ușoare.

Potrivit lui Dediu, în același timp, Crucea Roșie Suceava a trimis în Ucraina mai multe transporturi cu ajutoare pentru persoanele strămutate în zona Cernăuți constând în alimente de bază, pături și plapumi, saci de dormit, dezinfectanți și echipamente medicale de protecție.

Mai mult, el a arătat că mișcarea Internațională de Cruce și Semilună Roșie trimite, prin intermediul societăților naționale din România, Italia, Germania, Bulgaria, Turcia, Georgia, Danemarca, Suedia, Grecia sau Franța și a Comitetului Internațional, materiale solicitate de autoritățile din Ucraina, media săptămânală fiind de 30 de TIR-uri care tranzitează doar vama Siret.

Cei care doresc să susțina Crucea Roșie Suceava în misiunea pe care aceasta și-a asumat-o, o pot face în contul special  pentru refugiații din Ucraina:

RO21RNCB0244020411980024 (LEI) deschis la BCR.


Intră acum și în grupul de