Ai o bucătărie mică? Iată cum să faci rost de spațiu!


Intră acum și în grupul de

Cei mai mulți oameni și-ar dori să aibă o bucătărie mai mare, în care să aibă loc de dulapuri, electrocasnice și ustensile, fără a fi nevoiți să apeleze la tot felul de trucuri. Iar la lipsa de spațiu se adaugă acumularea de lucruri de care ne este greu să scăpăm.

Dacă vrei să profiti la maximum de bucătăria ta, fără a fi nevoie să arunci jumătate din ustensile tale, trebuie să fii creativ. Așadar, trebuie să profiți de orice spațiu pentru a instala rafturi sau a crea locuri de depozitare. O idee bună este să iei în calcul colțare bucătărie, care să ocupe puțin loc. Și, mai presus de toate, trebuie să menții o ordine exemplară!

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să maximizezi spațiul în care gătești și mănânci, atât de important într-o casă!

  1. Cât mai multe uși

Este important să profiți de orice colț pentru a câștiga spațiu. Ușile sunt foarte utile pentru a menține senzația că bucătăria este aerisită. Dacă depozitezi borcane, capace sau casserole, cu siguranță nu vei dori să le vezi mereu. Așadar, ușile vor masca ,,dezordinea” de pe rafturi. În plus, sunt foarte ușor de curățat.

  • Folosește toate spațiile goale!

Cu siguranță ai mai multe spații libere decât crezi și poate nici nu îți dai seama că ai putea să depozitezi mai multe lucruri. De exemplu, spațiul vertical al unui dulap poate fi folosit pentru a agăța diverse cleme pe care să pui prosoape sau lavete.

Ceștile sau cănile îți pot da bătăi de cap când vine vorba de depozitare, pentru că este dificil să le stivuiești una peste alta fără ca acestea să cadă. O soluție practică este să le atârni în cârlige.

Caută colțare bucătărie pentru a nu ocupa mult loc. Spre deosebire de patru scaune, colțarele sunt extrem de utile când vine vorba de economisirea spațiului! Același lucru îl poți lua în considerare și când vine vorba despre sufrageria ta. Analiează bine gamele de colțare pentru living de pe piață și ia decizia corectă pentru a avea o cameră de zi aerisită și liberă!

  • Nu uita de colțuri!

Colțurile bucătăriei sunt perfecte pentru a amplasa diverse dulapuri mici. Cu puțină inspirație, poți crea modele de mobilier perfecte pentru depozitarea tuturor ustensilelor pe care le ai, fără prea mari bătăi de cap.

  • Rafturi de bucătărie

Sunt multe ustensile pe care le avem în bucătărie și pe care uneori nu știm unde să le punem. De aceea, rafturile de perete ne vor ajuta să le organizăm pe toate. Nu de puține ori se întâmplă să fie dificil să depozităm tigăile sau oalele în sertarul aragazului sau sub un colțar de bucătărie. Așadar, o idee bună este să le atârnăm pe perete.

  • Organizatoare de sertar

Pe lângă mobilierul pe care îl faci la comandă, un separator de sertar este extrem de util. Acesta îți permite să îți menții ordinea din sertar, astfel că tacâmurile tale nu vor fi amestecate. Îți va fi ușor să le găsești imediat, când ai nevoie de ele.

  • Organizatoare textile

Organizatoarele din material textil sunt o soluție perfectă pentru ordonarea produselor de curățenie. Acestea sunt dotate cu mai multe buzunare, pentru ca tu să găsești mereu tot ce ai nevoie. Un astfel de organizator îți va ușura muna, mai ales că este ușor de curățat.

  • Masă pliabilă

Fără îndoială, cea mai bună opțiune pentru o bucătărie mică este o masă pliabilă. După ce termini de mâncat, rabatezi masa și câștigi cel puțin un metru pătrat.

  • Recipiente magnetice

O idee grozavă pentru a a economisi spațiu sunt recipientele magnetice. Acestea pot fi ,,lipite” vertical pe peretele de deasupra blatului sau pe ușa frigiderului. Așadar, vor fi în continuare ușor de folosit, dar nu vor ocupa spațiu pe blat sau în dulap.

  • Cârlige pentru prosoape

Poți avea prosoapele de bucătărie aliniate și la îndemână, dacă folosești cârlige care se lipesc de faianță. Dacă lași prosoapele atârnate acolo după fiecare utilizare, îți va fi foarte ușor să le găsești când ai nevoie de ele, iar bucătăria ta va părea mult mai ordonată. (W.M.)


Intră acum și în grupul de