Acasă Actualitate „Produs in Bucovina” a fost un real succes al judetului Suceava (VIDEO)

„Produs in Bucovina” a fost un real succes al judetului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Târgul itinerant „Produs în Bucovina”, aflat la cea de a doua ediţie, care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, într-unul dintre complexurile comerciale din municipiul Suceava, a avut parte de aproximativ 70.000 de vizitatori, conform estimărilor făcute de organizatori.

Din estimările făcute duminică seara se pare că zecile de mii de vizitatori cumpărat aproximativ 60 de tone de produse alimentare ale producătorilor din judeţ, ediţia aceasta fiind astfel declarată un real succes de preşedintele Consiliului Judeţean Suecava, Gheorghe Flutur (principalul organizator al acţiunii).



El a precizat că, la acest târg, au fost vândute 30 de tone de mere din zona Fălticeni, 16 tone de produse şi preparate din carne, dar şi 14 tone de produse din lapte din toate zonele judeţului. Flutur a mai spus că în târg au avut standuri 32 de producători de produse alimentare, şapte producători de mere, cinci de legume-fructe, trei de miere de albine, meşteşugari, dar şi patru asociaţii de turism.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că promovarea produselor din Bucovina este importantă, mai ales în perioadă de criză, pentru că producătorii tradiţionali locali trebuie sprijiniţi.

Bucovina are înscrise în Registrul naţional al produselor tradiţionale un număr de 78 de produse de carne şi preparate, 22 de produse lactate, alte zece produse tradiţionale din legume şi fructe, dar şi două sute de repere de produse meşteşugăreşti.

Târgul Produs în Bucovina a fost organizat în perioada 24-26 septembrie, la Iulius Mall din Suceava, urmând ca acesta să fie organizat în 9-10 octombrie la Iaşi, în 16-17 octombrie la Cluj-Napoca, în 23-24 octombrie la Timişoara şi în 11-14 noiembrie la Bucureşti, în locaţii aparţinând aceluiaşi proprietar.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version