Acasă Actualitate Transportul public în zona metropolitană Suceava va fi asigurat cu 75 de...

Transportul public în zona metropolitană Suceava va fi asigurat cu 75 de autobuze electrice. Ion Lungu spune că proiectul va fi depus la finanțare prin PNRR și POR


Intră acum și în grupul de

Transportul public în zona metropolitană Suceava ar urma să fie asigurat de 75 de autobuze electrice care vor fi achiziționate prin  două programe europene, respectiv PNRR și POR

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a fost stabilită valoarea proiectului „Sistem de transport  public ecologic metropolitan -etapa I „care va fi depus pentru a primi finanțare din PNRR, Componenta 10-Fondul local, promovat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Suceava, formată din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Moara, Bosanci, Șcheia, Ipotești și Mitocu Dragomirnei .



Potrivit lui Lungu, valoarea totală a primei etape din proiect este de 105.539.173 ,63 de lei respectiv (21.107.834 euro) ,inclusiv TVA.

Primarul a precizat că aceste date au fost stabilite la sfârșitul săptămânii trecute la întâlnirea primarilor din Zona Urbana Funcțională Suceava.

La acest proiect muicipiul Suceava contribuie cu 73.184.156,4 lei inclusiv TVA și se obligă să asigure spații pentru amplasarea unui numar de 25 de stații de încărcare pentru vehicule electrice în valoare de 3.661.258,13 lei, inclusiv TVA.

Lungu a arătat că în această primă etapă se dorește achiziționarea unui număr de 45 de autobuze din care 18 autobuze electrice mari de 12m și 27 de autobuze mici.

El a menționat că etapa a doua, ce prevede achiziționarea restului de 30 autobuze electrice și realizarea clădirii autobazei, se va realiza prin Programul Operațional Regional prin ADR Nord -Est.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version