Unul dintre cei doi răniți din accidentul din Rădăuți este stabilizat, dar în stare gravă din punct de vedere neurologic, iar celălalt este stabilizat și va fi operat zilele următoare


Intră acum și în grupul de

Cei doi răniți din accidentul de marți din Rădăuți au fost stabilizați, dar pasagerul este în stare gravă neurologic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, șoferul autoturismului, în vârstă de 21 de ani, este stabil hemodinamic, iar fracturile de mandibulă au fost stabilizate și va fi operat zilele următoare.

El este bine din punct de vedere neurologic, a precizat Teodorovici.

În ceea ce privește pasagerul care a suferit răni mai grave în vârstă de 19 ani, acesta a fost stabilizat, dar din păcate, este grav din punct de vedere neurologic , areactiv.

Amândoi pacienții sunt înca în secția ATI intubați.

Din primele cercetări ale polițiștilor a reieșit faptul că un autoturism Audi A6 ce se deplasa pe strada Putnei din municipiul Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre centrul orașului Rădăuți spre comuna Gălănești a intrat în depășirea unui autoturism Mini Cooper ce se deplasa în aceeași direcție și care intenționa să vireze la stânga, după care a încercat să evite impactul cu auto marca Mini Cooper și a intrat într-un stâlp din beton aflat pe partea stângă a carosabilului.

Autoturismul Audi A6 era condus de Cristian Ionuț V. în vârstă de 21 de ani din și a efectuat manevra de depășire neregulamentară a autoturismului Mini Cooper condus de o tânără de 27 de ani din Dornești care se deplasa pe aceeași direcție și care intenționa să vireze la stânga.

Întrucât conducătorul autoturismului Audi A6 circula cu o viteză de deplasare excesivă, a fost surprins de pre-semnalizarea schimbării direcției de mers la stânga pe care conducătorul autoturismului Mini Cooper intenționa să o realizeze, moment în care a efectuat manevra de evitare a autovehiculului în cauză intrând în coliziune laterală  cu stâlpul de iluminat stradal situat pe sensul opus de mers.

În urma impactului cu stâlpul de beton destinat iluminării stradale, caroseria autoturismului marca Audi A6 a fost secționată în două bucăți, partea frontală a șasiului fiind proiectată la o distanță de aproximativ 25 metri, iar șoferul și pasagerii Vasile Săcăleanu (18 ani)  și Adrian Ilie P. în vârstă de 19 ani au fost proiectați în afara habitaclului autovehiculului.

Cu ocazia intervenției la fața locului a echipajelor medicale, s-a constatat decesul pasagerului din partea din spate a autoturismului Audi, respectiv Vasile Săcăleanu , iar șoferul și celălalt pasagerul au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență „Sfântu Ioan cel Nou de la Suceava” pentru oferirea de îngrijiri medicale fiind unde au fost diagnosticați cu  „comă neprecizată, politraumatisme din accident rutier”.

Din primele cercetări reiese faptul că vinovat de producerea accidentului se face șoferul autoturismului AUDI A6 care a efectuat manevra de depășire neregulamentară a autoturismului Mini Cooper, iar în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporașă din culpă.


Intră acum și în grupul de