Izolarea termica a blocurilor creeaza probleme celor de la E.ON Gaz


Intră acum și în grupul de

Lucrările de reabilitare termică a imobilelor, ce sunt efectuate fără respectarea normelor tehnice, pot afecta integritatea instalaţiilor de gaze naturale, avertizează Departamentul de Relaţii Publice şi Comunicare E.ON România. Deşi Compania E.ON Gaz Distribuţie salută iniţiativa autorităţilor locale şi a asociaţiilor de proprietari cu privire la reabilitarea termică a locuinţelor în vederea utilizării mai eficiente a energiei, s-a constatat că aceste lucrări nu sunt executate corect.

„Din păcate, specialiştii E.ON Gaz Distribuţie au constatat cu îngrijorare că în anumite cazuri instalaţiile de gaze naturale ale blocurilor au fost afectate de aceste lucrări de termoizolare, existând astfel un potenţial pericol de producere de evenimente nedorite. Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, E.ON Gaz Distribuţie informează că reabilitarea termică a construcţiilor necesită obţinerea în prealabil a unui aviz tehnic din partea E.ON Gaz Distribuţie, în care sunt specificate condiţiile tehnice care trebuie respectate în privinţa amplasării instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale”, informează Departamentul de Relaţii Publice şi Comunicare E.ON România.

Conform Normelor Tehnice pentru proiectarea şi executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, instalaţiile de utilizare trebuie să fie amplasate la vedere, în spaţii uscate, ventilate şi cu acces permanent, astfel încât să fie posibilă verificarea acestora de către specialiştii în domeniu.

În cazul în care reabilitarea termică a construcţiilor este realizată fără aviz din partea companiei şi/sau fără respectarea normelor tehnice din domeniul gazelor naturale, E.ON România este nevoită să aplice măsurile legale, care prevăd inclusiv sistarea alimentării cu gaze naturale a imobilelor respective.

Pentru evitarea unor astfel de situaţii, E.ON Gaz Distribuţie solicită tuturor factorilor implicaţi în lucrări de reabilitare termică a clădirilor să respecte condiţiile tehnice de realizare a acestora.


Intră acum și în grupul de