Trei ucraineni cu pașapoarte de azeri au fost depistați de polițiștii de frontieră din Cernăuți. Opt ucraineni au fost arestați joi pentru că au încercat să treacă ilegal frontiera.


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră ucraineni au arestat, joi, opt persoane pentru tentativă de trecere a frontierei și au confiscat două mașini pentru contrabandă cu țigări.

Potrivit Serviciului de Frontieră al Ucrainei, în cursul zilei de joi, 14 aprilie, la punctul de control „Mămaliga”, la frontiera ucraineano-moldovenească, polițiștii de frontieră au descoperit și predat personalului de poliție trei cetățeni ucraineni care aveau pașapoarte de azerbaidjeni.

În timpul verificării actelor, s-a stabilit că bărbații și-au schimbat sfârșitul prenumelor și au furnizat documente false polițiștilor de frontieră și și-au ascuns cetățenia ucraineană.

Alte cinci persoane au fost identificate și reținute după ce au încercat să treacă frontiera în afara punctelor de control ale granițelor ucraineano-română și moldovenească.  

De asemenea, la punctul de control Porubne polițiștii de frontieră împreună cu vameșii au descoperit și confiscat două autovehicule cu care se făcea contrabandă. Doi bărbați, un ucrainean și un român, au încercat să ascundă produse din tutun pentru a ajunge în România.

Cele două mașini, un Volkswagen Passat și un Mercedes Sprinter au fost confiscate.


Intră acum și în grupul de