Toate radarele Poliției Suceava vor fi folosite în perioada Sărbătorilor de Paști. Polițiștii suceveni vor fi în stradă în zonele cu risc ridicat de accidente și la orele de trafic intens

Colegiul Prefectural Suceava a discutat, vineri, măsurile care vor fi luate în perioada Sărbătorilor Pascale în județ atât în ceea ce privește siguranța alimentelor, dar și a ordinii publice.

Astfel, DSVSA Suceava, DSP Suceava, dar și Protecția Consumatorului  vor efectua controale și verificări în toate piețele agroalimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, precum și în carmangerii, măcelării, pizzerii, cantine, unități catering, restaurante, pensiuni, cofetării, patiserii, cafenele, unități de tip hypermarket/supermarket, magazine și depozite de produse alimentare.

Totodată, structurile MAI din județ vor lua măsuri pentru menținerea ordinii publice.

În ceea ce privește siguranța rutieră Poliția Județeană Suceava va asigura prezența activă a efectivelor de poliţie rutieră pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult şi zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie spre/dinspre staţiunile turistice.

Totodată, se va intensifica și colaborarea structurilor de poliţie rutieră cu celelalte formaţiuni de poliţie, îndeosebi cu cele de ordine publică, în scopul combaterii infracţionalităţii stradale.

În această perioadă se va folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, de toate formaţiunile de poliţie rutieră, dar vor fi și intensificate acțiunile de prevenire a accidentelor rutiere pe fondul consumului de băuturi alcoolice

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava va fi prezent cu efective sporite în zonele de cazare și pe traseele turistice, în zonele de agrement, urmând a fi realizate elemente de dispozitiv specifice: patrule pedestre, patrule auto, rezerve de intervenție. Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul slujbelor religioase cu ocazia Învierii Domnului – Sfintele Paști , în ziua de 24 /25.04.2022, IJJ Suceava va acționa cu 140 jandarmi în zona principalelor obiective de cult de pe raza județului.

Premergător sărbătorilor pascale, ISU Suceava va executa verificări pe linia securității la incendiu la unități de cult, la obiectivele cu afluență mare de persoane, precum și pe traseele turistice, în zonele de campare și picnic, în vederea preîntămpinării producerii incendiilor de vegetație uscată sau de pădure. De asemenea, sunt avute în vedere măsuri de prevenire și reacție rapidă, prin asigurarea prezenței pompierilor militari și civili la circa 140 unități de cult la care se preconizează un aflux mai mare de participanți în perioada sărbătorilor pascale.