Operatorii de turism din Euroregiunea „Prutul de Sus” vor pregati pachete turistice pentru sarbatori si „pe stil nou” si „pe stil vechi” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Participanţii la şedinţa de miercuri a Euroregiunii „Prutul de Sus” au convenit să propună operatorilor din turism ca în această iarnă să includă în ofertă şi pachete turistice de sărbători atât „pe stil nou” cât şi „pe stil vechi” ţinând cont că în Ucraina şi Republica Moldova Crăciunul se sărbătoreşte după calendarul Iulian.

„Vor trebui pregătite pachete turistice pentru sărbători, atât pe stil vechi cât şi pe stil nou. În România, sărbătorile de iarnă sunt pe stil nou, în timp ce în Ucraina şi Republica Moldova sunt pe stil vechi”, a declarat preşedintele Euroregiunii „Prutul de Sus”, Gheorghe Flutur, arătând că în cadrul şedinţei au fost abordate mai multe teme economice, printre care şi cele privind dezvoltarea turismului în zonă.

Euroregiunea “Prutul de Sus” s-a înfiinţat în anul 2000, fiind formată din regiunile ucrainene Cernăuţi şi Ivano-Frankivsk, raioanele Briceni, Edineţ, Făleşti, Glodeni, Ocniţa, Râşcani, Sângerei şi municipiul Bălţi din Republica Moldova, precum şi judeţele Suceava şi Botoşani.

Preşedinţia rotativă a euroregiunii este asigurată, în prezent, de judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de