Primaria aloca 500.000 de lei pentru consolidarea podului de la Burdujeni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va aloca suma de 500.000 de lei din fondul de rezervă pentru lucrări de consolidare la podul rutier peste râul Suceava, în condiţiile în care unul dintre pilonii structurii este înclinat. „Cred că va trebui deviat cursul râului pentru a se putea interveni la stabilizarea pilonului”, a declarat miercuri primarul Sucevei Ion Lungu, arătând că va solicita şi sprijinul Guvernului.

Edilul-şef a spus în cadrul unei conferinţe de presă că traficul rutier pe acest pod a fost restricţionat, fiind permis doar accesul autovehiculelor cu masa mai mică de 3.5 tone. El a arătat că acest pod este strategic în municipiu întrucât face legătura între zona centrală şi cartierul Burdujeni, fiind traversat de mii de maşini pe oră. „Sperăm să-l reparăm din mers”, a spus Lungu.

El a mai anunţat că Primăria va face un contract de asistenţă tehnică cu o firmă de specialitate care să monitorizeze podurile şi pasajele peste calea ferată din municipiu pentru ca astfel de situaţii să fie prevenite.


Intră acum și în grupul de