EGGER va construi la Radauti o fabrica pentru productia de placi de OSB (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat miercuri că în urma unei discuţii pe care a avut-o cu proprietarul companiei Egger, Michael Egger, acesta şi-a anunţat intenţia de a investi într-o nouă fabrică de producţie a materialelor de construcţie din lemn. Flutur a spus că investiţia ar presupune construcţia unei fabrici pentru producţia de plăci de OSB.

Potrivit unui comunicat al companiei, Grupul Egger va investi 150 milioane de euro într-o linie de producţie pentru OSB (Oriented Strand Boards) în fabrica de la Rădăuţi. Producătorul tirolez de materiale lemnoase a început procedura pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie pentru această linie de producţie de OSB. Noua instalaţie, cu o capacitatea anuală de producţie de peste 300.000 de metri cubi va crea aproximativ o sută de noi locuri de muncă directe şi nouă sute de locuri de muncă indirecte.

Noua investiţie face parte din planurile Grupului Egger de a dezvolta fabrica din Rădăuţi într-o locaţie de producţie complet integrată. “Suntem bucuroşi că putem continua dezvoltarea fabricii în aceste momente economice dificile. Instalaţia de OSB va crea o sută de noi locuri de muncă, fapt ce va contribui la dezvoltarea forţei de muncă din Rădăuţi şi din împrejurimi”, a declarat Ioan Banciu, Director Tehnic al fabricii Egger din Rădăuţi. După obţinerea autorizaţiilor, lucrările de construcţii vor fi finalizate în aproximativ un an de zile.

Egger consideră că în aceste momente dificile noua investiţie va contribui la dezvoltarea economică a regiunii, iar efectele pozitive vor fi resimţite în construcţii, transporturi precum şi în domeniul distribuţiei materialelor de construcţii, dar se vor dezvolta şi activităţile de export ale regiunii. Plăcile OSB sunt folosite în special în industria construcţiilor pentru pereţi, podele, acoperişuri dar pot fi folosite de asemenea şi pentru cutii de transport sau paleţi.

Compania austriacă Egger va investi în acest an circa 53 milioane de euro pentru dezvoltarea fabricii de pal melaminat din Rădăuţi într-o unitate cu producţie integrată, prin dotarea cu o instalaţie de adezivi şi o centrală pe bază de biomasă.
Compania Egger a investit până în prezent în Rădăuţi 210 milioane de euro într-o fabrică de procesare a lemnului cu o capacitate de producţie de 600.000 mc de PAL pe an.

Egger România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 90 milioane de euro. Fabrica din Rădăuţi a înregistrat un profit de aproximativ 4,1 milioane euro.
Subsidiara locală face parte din grupul cu acelaşi nume, care a rulat în anul fiscal 2009/2010 afaceri de aproape 1,48 miliarde euro. Grupul Egger are 5.800 de angajaţi.


Intră acum și în grupul de