Biletul de autobuz nu se scumpeste (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preţul unei călătorii cu mijloacele de transport public de călători pe raza municipiului reşedinţă de judeţ va rămâne 1,5 lei, cel puţin până la finele acestui an.

Hotărârea a fost luată de conducerea administraţiei locale sucevene, după ce a primit din partea societăţii TPL o solicitare de majorare a preţului biletului de la 1,5 lei, cât este în momentul de faţă, la suma de 2 lei pentru o călătorie.

“Solicitarea celor de la TPL vine după ce societatea a înregistrat anul acesta pierderi de circa 5 miliarde de lei vechi, mai ales pe timpul vacanţei de vară, iar în ultima perioadă preţul majorat al carburantului şi creşterea TVA ridică mari probleme financiare pentru ei”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă primaru Ion Lungu.

Edilul şef a mai spus că a hotărât totuşi ca preţul biletului de autobuz să rămână neschimbat, iar în cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi se va supune hotărârii ca pierderile suferite de TPL să fie suportate de Primărie.

“Este o perioadă dificilă din punct de vedere financiar pentru locuitori, nici pe noi, administraţia, nu ne dau banii afară, dar am luat decizia că cel mai bine ar fi ca până la data de 1 ianuarie 2011 preţul biletelor să rămână nemodificat”, a mai adăugat Lungu.

În paralel, administraţia publică locală împreună cu TPL se gândesc la cele mai bune soluţii economice prin care parcul auto să fie înnoit. Multe din cele 33 de autobuze existente la ora actuală în parcul TPL se află la mai bine de jumătate din perioada de funcţionare, iar intenţia autorităţilor este de a mai achiziţiona cel puţin 5 autobuze.


Intră acum și în grupul de