Facultatea de Medicină din USV organizează, în colaborare cu Colegiul Dieteticienilor din România, examenul la nivel național pentru obținerea statutului de dietetician autorizat


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Medicină și Științe Biologice (FMSB) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a anunțat, vineri, că în baza legislației privind exercitarea profesiei de dietetician, organizează, în colaborare cu Colegiul Dieteticienilor din România (CDR), examenul la nivel național pentru obținerea statutului de dietetician autorizat.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este una din puținele universități din țară care oferă studenților programul de licență în specializarea Nutriție și Dietetică, până în prezent fiind la a 6-a generație de studenți care se pregătesc în acest domeniu, cu aproximativ 120 de studenți înscriși în anul curent.

Programul de licență de 3 ani de Nutriție și Dietetică al Universității pregătește absolvenți cu abilități practice și teoretice competitive, în concordanță cu standardele internaționale.

„În permanență, USV este dedicată asigurării unei educații de calitate, dar și asigurării oportunităților de carieră absolvenților săi. Pentru aceasta, este necesară obținerea autorizației de liberă practică, una dintre condiții fiind promovarea examenului național de dietetician autorizat. Începând cu anul curent, Colegiul Dieteticienilor din România, ca și autoritatea profesională în nutriție și dietetică la nivel național, va emite avize de liberă practică absolvenților programului de Nutriție și Dietetică care vor promova examenul de dietetician autorizat și vor putea dobândi astfel calitatea de membru al CDR”, arată sursa citată.

Pentru anul 2022, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează examenul de dietetician autorizat în data de 22 mai, urmând ca rezultatele finale să fie anunțate în data de 27 mai. Candidații care promovează concursul vor putea exercita profesia de dietetician autorizat, conform reglementărilor în vigoare la nivel național.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava oferă candidaților întrebări-model, precum și bibliografia de examen în format electronic.


Intră acum și în grupul de