Ion Lungu e în pelerinaj în Țara Sfântă și s-a întâlnit cu primarul din Betleem cu care a convenit reluarea colaborării suspendate din cauza pandemiei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în aceste zile efectuează în pelerinaj în Țara Sfântă.

Cu ocazia acestei deplasări el a avut o întâlnire cu primarul orașului Betleem, Hanna Hannania cu care a  decis să fie reluată colaborarea care a fost suspendată în ultimii doi ani ca urmare  pandemiei cu noul coronavirus.

Orașele Suceava și Betleem sunt înfrățite din anul 2018, iar Acordul de parteneriat a fost semnat la Suceava și Betleem.

La întâlnirea cu primarul din Betleem a participat și secretarul general al Consiliului Local Suceava, Ioan Ciutac.

Totodată, delegația Primăriei Suceava a vizitat Academia de Muzică din Betleem, iar cei doi primari și-au propus să inițieze un proiect de colaborare între Liceul de Artă din Suceava și Academia de Muzică din Betleem urmând ca elevi talentați, viitori muzicieni, de la cele două unități școlare să facă reciproc vizite.

Lungu a mai spus că s-a mai convenit ca într-o primă fază să fie reluată colaborarea în domeniul cultural , educațional și economic în ceea ce privește colaborarea oamenilor de afaceri.

El l-a invitat pe primarul Hanna Hannania să  vină cât mai curând la Suceava.

Ion Lungu consideră că este o onoare ca orașul Suceava să fie înfrățit cu orașul Betleem care are încheiate zeci de parteneriate de înfrățire cu orașe importante de pe întreg mapamondul.

În România, Suceava este al doilea oraș înfrățit cu Betleem după Sectorul nr. 1 din București, iar de curând și municipiul Arad s-a înfrățit cu Betleem.


Intră acum și în grupul de