Acțiune de ecologizare a Cimitirului evreiesc din Rădăuți. Primarul Bogdan Loghin spune că vrea să introducă cimitirul și templul evreiesc din Rădăuți în circuitul turistic


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin împreună cu președintele Comunității Evreiești din Rădăuți, Igo Koffler și cu directorul Servicii Comunale Rădăuți, Adrian Jecalo, au fost prezenți, sâmbătă în cimitirul evreiesc din Rădăuți la debutul acțiunii de ecologizare a acestei zone.

„Onorăm ceea ce am promis anul trecut: o acțiune de ecologizare în acest cimitir care este încărcat numai de istorie”, a spus Bogdan Loghin.

El a subliniat că acest cimitir este încărcat de o istorie profundă și că era o obligație ca autoritatea locală să vină în ajutor.

„Am ales să sărbătorim Ziua Muncii aici împreună cu oamenii făcători de bine”, a spus Loghin.

Primarul a menționat că intenția este ca acest cimitir să intre într-un circuit turistic alături de templul evreiesc din Rădăuți.

El a spus că se fac demersurile legale și că este important ca aceste lucruri să rămână doar la nivel de discuții.

Bogdan Loghin a asigurat rădăuțenii că lucrurile se derulează conform procedurilor legale și că, chiar dacă sunt unele piedici, poate prea multe, până la urmă se vor realiza.

Președintele comunității evreiești din Rădăuți, Igo Koffler, a mulțumit primarului pentru că și-a ținut promisiunea și a menționat că dorește ca întreaga zonă să fie bine întreținută.

„Mulțumesc primarului că în urma discuției avute anul trecut și își ține promisiunea de a face ecologizarea Cimitirului evreiesc din Rădăuți care nu s-a mai făcut de vreo 15 ani. Acțiunea constă în strângerea deșeurilor lemnoase rezultate din tăieri, repararea, nivelarea terenului și transportul lor la o groapă de gunoi”, a spus Koffler.

După finalizarea acestei acțiuni de ecologizare, reprezentantul comunității evreiești din Rădăuți spune că vrea să realizeze în colaborare cu autoritățile locale și o acțiune de curățare a vegetației verzi din jurul împrejmuirii cimitirului și speră că nu se vor mai arunca mizerii, se va repara și gardul și zona va avea un aspect întreținut, demn de vizitat.

Directorul Servicii Comunale Rădăuți, Adrian Jecalo, a precizat că la acțiunea de ecologizare participă 13 lucrători cu trei tractoare și două bascule.

El a spus că este de ecologizat o suprafață de aproape 3 hectare și a estimat că ecologizarea cimitirului evreiesc se va încheia săptămâna viitoare.

Jecalo a amintit că în tot orașul au fost realizate în această primăvară acțiuni de curățenie și de ecologizare.


Intră acum și în grupul de