Ministra Transporturilor, surprinsa ca nici dupa zece ani, DN 17 Suceava – Cluj-Napoca nu este gata (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După zece ani, sunt în execuţie aceleaşi proiecte, a afirmat, sâmbătă, la Frasin, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, după ce a inspectat noul pod peste râul Moldova, de pe DN 17. Lucrările la acest pod au început în 2008 şi au fost finalizate recent, fără a fi făcută însă recepţia lucrării. Podul face parte dintr-un proiect de modernizare a DN 17 Suceava – Cluj-Napoca, început în anul 2000, când Traian Băsescu era ministru al Transporturilor. Ulterior, lucrările, care sunt încă nefinalizate pe anumite tronsoane, au primit finanţare în perioada în care Boagiu era ministru al Transporturilor.

Anca Boagiu a spus că a lăsat acest drum la finanţare în anul 2000 şi constată acum cu surprindere că nici după zece ani nu este gata, ea subliniind că se va interesa de ce pentru acest proiect a fost nevoie de atât de mult timp. Ea a afirmat că este totuşi o victorie faptul că există o legătură între vestul şi estul ţării şi speră ca în luna decembrie întreaga lucrare să fie finalizată, arătând că acest drum este important deoarece face accesul direct spre obiectivele turistice din judeţul Suceava.

Totodată, ministrul Transporturilor a mai spus că în urma discuţiilor cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, va prelua o sugestie a acestuia privind realizarea unor parteneriate ale ministerelor cu consiliile judeţene şi cele locale pentru implicarea autorităţilor locale în proiecte de infrastructură. “O dezvoltare coerentă se poate face cu o suprapunere a proiectelor locale cu cele naţionale”, a afirmat Boagiu.

Totodată, ea a arătat că este nevoie de pregătirea de proiecte pentru finanţare cu fonduri europene, arătând că atunci când a preluat ministerul rata de absorbţie era de 1,7%, iar proiectele erau în sertare şi erau doar “fluturate”. Boagiu a spus că le reproşează tuturor miniştrilor Transporturilor lipsa de preocupare pentru astfel de proiecte. “Important este să ai proiecte pe masă, să fii blindat cu proiecte pentru că CE le finanţează”, a adăugat ministrul Transporturilor.


Intră acum și în grupul de