O noua serie de elevi jandarmi a depus Juramantul Militar (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cei 150 de elevi jandarmi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au depus sâmbătă, Jurământul Militar în prezenţa familiilor, prietenilor şi oficialităţilor.

Festivitatea a debutat cu prezentarea raportului către reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Vasile Dospinescu, directorul Direcţiei Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiilor şi a continuat cu trecerea în revistă a formaţiei. Comandantul şcolii, colonelul Costel Laurenţiu Hopu a prezentat semnificaţia Jurământului Militar, a mulţumit familiilor elevilor încurajând o comunicare deschisă în scopul susţinerii actului de învăţământ şi găsirea de soluţii optime pentru problemele care îi frământă pe elevi.

„Rostind Jurământul Militar, tinerii au intrat în rândul apărătorilor Patriei. În mesajul elevilor, reprezentantul acestora şi-a exprimat încrederea că după doi ani de pregătire, vor deveni jandarmi profesionişti care apără legea şi sunt întotdeauna în slujba cetăţeanului”, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii fălticenene, lt. Irina Ipate.

După alocuţiunile reprezentanţilor autorităţilor comunităţii locale, generalul de brigadă Dospinescu a dat citire mesajului inspectorului general al Jandarmeriei Române.

Punctul culminant al evenimentului, mult aşteptat de asistenţă a fost defilarea subunităţilor de elevi în acompaniamentul muzicii reprezentative a Jandarmeriei Române. Aceasta este a treia serie de elevi a şcolii militare fălticenene.


Intră acum și în grupul de