Podul de la Dornesti ar putea fi finalizat cu doua saptamani mai devreme (VIDEO)

Lucrările la podul peste râul Suceava de pe DN 17A, în localitatea suceveană Dorneşti, vor fi gata până la sfârşitul lunii, cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul stabilit, de 15 noiembrie, a apreciat sâmbătă Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care s-a aflat într-o vizită de lucru în judeţ.

La faţa locului, Boagiu s-a declarat mulţumită de ritmul lucrărilor, în condiţiile în care a fost montată şi structura metalică de susţinere a pilonului. Ministrul Transporturilor a apreciat totodată şi modul de execuţie a lucrărilor, spunând că echipa de constructori şi consultant este una “bună”. Odată cu lucrările de reparaţii, podul va fi iluminat, prin stâlpi cu panouri solare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a însoţit delegaţia ministerială, a spus că Ministerul Transporturilor ar trebui să se implice în strategia pentru combaterea inundaţiilor pe râul Suceava, pentru că în lipsa unor lucrări hidrotehnice de atenuare a undelor de viitură infrastructura este vulnerabilă.

În timpul inundaţiilor din luna iulie, unul dintre pilonii podului rutier peste râul Suceava, în localitatea suceveană Dorneşti, a fost distrus de apele revărsate, iar o bucată din pod s-a prăbuşit, făcând imposibilă circulaţia rutieră în zonă. Pilonul care fusese distrus de ape a fost dat jos, fiind întăriţi ceilalţi piloni, iar bucata de platformă betonată a podului, care s-a prăbuşit, a fost înlocuită cu o structură metalică.

În această vară, preşedintele Traian Băsescu a inspectat de cinci ori lucrările la podul peste râul Suceava de pe DN 17A Siret-Rădăuţi, ultima dată când s-a aflat în zonă, respectiv în 7 septembrie, el anunţând că acesta va fi redat circulaţiei la 15 noiembrie.

Preşedintele a spus atunci că are încredere în firma de construcţii care lucrează la refacerea acestui pod, arătând că tot aceasta a lucrat şi la podul din localitatea buzoiană Mărăcineni.

loading...